Minä

16.11.2013 / 22.12.2014 / 10.2.2015 / 7.4.2015 / 25.12.2016

Lopelle muutin Vantaalta loppuvuonna 2012, ostin omakotitalon täältä jota olen pintaremontoinut sisältä ja jonka ulkosivu pitäisi vielä laittaa, samoin kuin piha. Työskentelen Helsinki-Vantaan lentoasemalla moniosaajana tehden mm lähtöselvitysvirkailijan ja turvatarkastajan tehtäviä.
Koiria minulla on kotona tällä hetkellä enää kaksi, ensimmäiseni, Nyytin, vein viimeiselle eläinlääkärikäynnilleen 6.2.2015, elämäni surullisin päivä. Päiviäni piristämässä on silti vielä vuonna 2010 syntynyt uros ja 2014 syntynyt narttu.

Sijoituksessa ja osaomistuksessa minulla on tällä hetkellä muutamia koiria. Ensimmäinen pentueeni näki päivänvalon Joulukuun viidennen päivän aamuna 2014. Toinen pentueeni syntyi juhannusyönä 2016. Lisäksi entinen jalostuskäyttöä ajatellen Suomeen tuotu narttu joka asuu nyt oman perheensä kanssa hurmaavana koti -ja näyttely koirana sekä ensimmäisen pentueeni emä siirtyi sijoitusperheensä omistukseen. Koirien esittelyt löydät yläpalkista.

Koirieni kanssa treenailen jälkeä, tottelevaisuutta sekä vesipelastusta. Säännöllisen epäsäännöllisesti hakua. Silloin tällöin ollaan käyty myös raunioilla sekä viestillä. Oma koirankoulutustaustani on lyhyt. Se alkoi tuon ensimmäisen valkoiseni kanssa muutama vuosi sitten. Olen kuitenkin ollut onnekkaassa asemassa ja saanut monia uusia ystäviä, eri rotujen ja eri harrastusten parissa, jotka ovat minua auttaneet tällä matkalla ja auttavat edelleen. En usko että ihminen ohjaajana on koskaan täysin oppinut, täysin valmis. Eikä koirakaan sitä koskaan ole.

Koiran ja eläinten hoidosta tausta onkin pidempi. Perheelläni on ollut koira, sekarotuinen vahvasti saksanpaimenkoiran näköinen ja luonteinen otus Luffe. Olen työskennellyt HESY:llä eläimiä hoitamassa. Käynyt ratsastamassa yksityistallilla joka oli tavallaan palkkana sille että huolehdin hevosista tallin oman hevostenhoitajan ollessa vapailla. Ja monilla ystävilläni on ja on ollut koiria joita olen ulkoiluttanut ja hoitanut.
Kilpailut eri lajeissa ovat myös täysin uusi kokemus, ja huonoksi onnekseni olen huomannut että kärsin hirvittävästä torikammosta, paniikista kun pitäisi esiintyä ihmisten edessä. Sitä koitan työstää itseni kanssa kokoajan, toivon mukaan tulevaisuudessa olisi hieman helpompaa.

Miksi hain kennelnimeä

Valkoisia paimenkoiria kasvattaa moni Suomessa, uusia kasvattajia tulee kokoajan lisää. Kysyntä ei ole samassa mittakaavassa kasvussa.
Nimeä hain kuitenkin saman syyn takia kuin varmasti niin kovin moni muukin. Haluan edistää omaa näkemystäni siitä, millainen valkoinenpaimenkoira on viiden-kymmenen-viidentoista vuoden päästä.
En usko että teetän pentueita kovinkaan usein. Yhtäkään sellaista pentuetta en tule tekemään josta en ole valmis ottamaan koiraa.
Idealla: koira jonka haluaisin.

Kuitenkin tilan ja ajan suhteen on syytä olla realistinen ja tämän takia ei joka pentueesta voi itsellään pitää pentua. Tästä syystä tulen siis etsimään sijoituskoteja joka pentueessa kahdelle pennulle. Suomen kennnelliiton sijoitussopimus on mielestäni kumpaakin osapuolta palveleva sopimus. Kaikkia sijoituskoiria tuskin tulen käyttämään, mutta näin koen että on helpompi jättää myös ne koirat jotka eivät ole niin sanotusti "tarpeeksi hyviä" viemään rotua eteenpäin, myös käyttämättä.

Onnistunut kasvatustyö on mielestäni hyvän ystävän, perheenjäsenen, aikaansaaminen vuosiksi eteenpäin. Yrityksenäni on kasvattaa lähtökohtaisesti terveitä -niin ruumiiltaan kuin sielultaan- koiria.

Kasvattajan vastuu on suuri, enkä ota sitä kevyesti.


Olen:

Allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen
Kennelliiton jäsen
Palveluskoirayhdistyksen jäsen
Valkoinenpaimenkoirayhdistyksen jäsen
Vantaan Palveluskoirayhdistyksen jäsen
Riihimäenseudun kennelkerhon jäsen 

Olen suorittanut:

Kasvattajan peruskurssin
Koetoimitsijan peruskurssin
Koetoimitsija, Luonnetesti
Koetoimitsija, Vesipelastus
Koulutusohjaaja

Toimin:

Valkoinenpaimenkoirayhdistyksen nettisivujen päivittäjänä
Vantaan Palveluskoirayhdistyksen PK toimikunnassa 2012-2013
Vantaan Palveluskoirayhdistyksen VEPE toimikunnassa 2013-2016
Vantaan Palveluskoirayhdistyksen hallituksessa 2014-2016
Valkoinenpaimenkoirayhdistyksen hallituksessa 2015-2016

Eeva Valkonen

2021 Kennel Riot Leader's | riotleaderskennel@gmail.com
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!