L-Pentue

Emä: FI MVA Snowpatrols Gissa
Isä: FI MVA, EE MVA, EE VMVA Atum

Syntyneet 27.4.2018
1 uros, 4 narttua

Riot Leader's Lexa (u)
Riot Leader's Layla (n)
Riot Leader's Legri (n)
Riot Leader's Lila (n)
Riot Leader's Luana (n)

Emänä: Snowpatrols Gissa
Gissa on luonteeltaan erittäin vilkas, se on ahne ja leikkisä mutta voisi olla vietikkäämpi. Se on avoin ja miellyttämisen haluinen, ja hieman ohjaajapehmeä. Gissa on luonnetestattu hyvin osa-aluein, mm toimintakyky on +2 hyvä ja kovuus +3 kohtuullisen kova. Uskon Gissalla olevan luonteen puolesta annettavaa rodulle ja siksi tulen tekemään tämän pentueen. Gissa on äänivarma ja alustavarma testatuilta osin.
Gissa on perusterve koira. Sillä on kuitenkin välimuotoinen lanneristinikama selässä, LTV3 - epäsymmetrinen, jota se ei kuitenkaan ole koskaan oireillut. Lisää tietoa LTV muutoksista löydät linkkisivuilta. LTV:n periytymismekanismit eivät ole vielä täysin tiedossa, ei siis tiedetä jättääkö kukin muutos vain omiaan, vaiko kaikkia ja mitkä ovat todennäköisyydet, kennelliiton virallinen kanta on että oireilemattomia muutoskoiria voi käyttää kunhan toinen osapuoli on muutoksesta vapaa. Toivon kuitenkin että perehdyt artikkeleihin. Gissan sisaruksista 2/3 on kuvattu selästä ja molemmat olivat terveitä. Gissan ensimmäisestä pentueesta kaikki on kuvattu: 2* HD A, 1* B/A, 1* HD B, 1* LTV0, 2* LTV1 ja 1* selkä normaali, 3* ED 0, 1* ED 0/1.

Isänä: Atum
Atum on avoin ja sosiaalinen koira. Se on tekemisenhaluinen, kohtuullisen ahne. Taistelutahto ja saalisvietti sillä on varsin mukava. Atum on jonkin verran harrastanut suojelua menneisyydessään ja siltä löytyy omistajan kertoman mukaan molemmat viettialueet. Se on hieman ohjaajapehmeä. Sen toimintakyky on hyvä. Se on ollut ikänsä terve. Sillä on muutama pentue ennestään jossa jo muutamia on kuvattu. Ne ovat olleet pääasiassa olleet terveitä luustoltaan sekä luonnetestattu pääsääntöisesti mukavin pistein.

Toivon että vanhemmat periyttäisivät hyvää toimintakykyään sekä avoimuutta ja vietillisiä ominaisuuksia pentuihin. Osa-alueittain tukevat toisiaan.

Ulkonäöstä:

Oletusarvoisesti pigmentti tulee olemaan hyvä, molemmilla vanhemmilla se on sitä.
Väriltään molemmissa on hieman keksinväriä. Korkeuden puolesta odotan keskikokoisia pentuja, isä on 63cm korkea,emä 61cm.
Odotan pentueeseen pitkäkarvaisia pentuja.

Muuta:

Pennut tulevat olemaan MDR1:n osalta pennut tulevat olemaan joko kantajia tai terveitä. Kantaja ei kuitenkaan koskaan voi sairastua mutta jalostusta ajatellen kantaja on syytä yhdistää vain terveeseen alttiiden välttämiseksi. DM:n osalta pennut tulevat olemaan vapaita.
Kummallakaan vanhemmalla ei ole havaittuja allergioita.

Toivon että pentujen omistajat sitoutuvat kuvaamaan virallisesti koiriensa lonkat, kyynärpäät ja selät.

Toivon että pentueeseen tulisi pentuja joiden kanssa olisi helppo elää ja mahdollista harrastaa.

Pennut tulevat syntymään ja kasvamaan omistajansa luona Vihdissä. Ne pentutestataan 3 vrk:n, 7 vrk:n ja noin 7 viikon iässä.
Pennut luovutetaan noin 7-8 viikon ikäisinä.

2021 Kennel Riot Leader's | riotleaderskennel@gmail.com
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!